Technieken.

Duurzame technieken voor woningen

Duurzaam verwarmingssysteem

Een Fujitsu Waterstage lucht-water warmtepomp levert warm water aan het afgiftesysteem (bijvoorbeeld vloerverwarming). De warmtepomp bestaat uit een binnendeel en een buitendeel. Het buitendeel onttrekt energie uit de buitenlucht. Deze energie wordt door het binnendeel afgegeven aan de woning. Hierdoor wordt er een rendement van 400% op jaarbasis behaald voor verwarming en warm water. Het energierendement van deze warmtepomp is beter dan dat van een HR-ketel.

 • 100% duurzame verwarming en tapwater met de warmtepomp! Ook bij -10°C buitentemperatuur.
 • Jaarrendement van 400% op verwarming.
 • Standaard voorzien van Siemens weersafhankelijke regeling.

 

Laag-temperatuur afgifte

Een warmtepomp heeft het hoogste rendement met Laag Temperatuur Verwarming. Dit kan vloerverwarming zijn of Dynamische convectoren.

 • Vloerverwarming levert constante warmte. Ideaal voor in de woonkamer
 • Dynamische convectoren hebben een snelle reactietijd. Ideaal voor slaapkamers

Convexia® dynamische convectoren leveren een aangenaam klimaatcomfort met energiezuinige watertemperaturen van maximaal 35°C. Deze toestellen kunnen ook koelen in de zomer.

Boiler voor warm tapwater

De Fujitsu Waterstage lucht-water warmtepomp verwarmt water voor warm tapwatergebruik. Dit wordt opgeslagen in een boiler zodat er altijd warm tapwater beschikbaar is.

 • Als enige een RVS A-label boiler, dus een zeer laag energieverbruik.
 • 10 jaar garantie op de onderhoudsvrije boiler.
 • Zeer snelle opwarmtijd door efficiënte warmteoverdracht.

Ventilatiesysteem

Voor ventilatie van de woning bieden wij twee opties:

 • Afzuigventilator MVS-15RH CO2

Dit systeem ventileert de woning naar behoefte op basis van vocht en CO2. De vochtsensor zit standaard geïntegreerd in het ventilatietoestel. De CO2 sensoren worden in de woonkamer en slaapkamers geplaatst. CO2 is een graadmeter voor de luchtkwaliteit. Door in de verblijfsruimten CO2 te meten kan het ventilatiesysteem volledig automatisch de luchtkwaliteit in de gehele woning op een hoog niveau houden.

Er worden luchtafzuigpunten voorzien in de keuken, het toilet en de badkamer. In de woonkamer, slaapkamer(s) en overige verblijfsruimten worden toevoerroosters voorzien. Tussen de verschillende ruimten wordt tevens een overstroomvoorziening (bijvoorbeeld een spleet onder de deur) voorzien.

• Volledig automatisch een gezond binnenklimaat
• Energiebesparing doordat er alleen geventileerd wordt wanneer nodig

 • Ventilatie met warmte terugwinning HRC-300/400

In een goed geïsoleerde woning is goede ventilatie essentieel. De balansventilator met warmteterugwinning van Orcon zorgt volledig automatisch voor voldoende verse, voorverwarmde én gefilterde lucht. Dit zorgt voor een zeer hoog comfort in de woning. Het ventilatietoestel biedt tevens warmteterugwinning bij de aanvoer van verse lucht. Hierdoor wordt minder warmte afgevoerd uit de woning dus er hoeft minder warmte opgewerkt te worden. Daarnaast levert dit systeem een grote bijdrage aan het comfortniveau in de woning. Doordat er geen roosters in de gevel nodig zijn, is er geen tocht en is er minder overlast van geluid van buiten.

Monitoringsysteem

Enmosy is een geavanceerd energiemonitoringsysteem dat bestaat uit meethardware en een app. Zo kunt u het verbruik van uw warmtepomp en ventilatiesysteem, en de energieopbrengst van uw pv-panelen in detail bekijken op uw smartphone, tablet en pc. Met een eenvoudige uitbreiding kan ook het verbruik van de verschillende elektraverbruiksgroepen (koelkast, wasmachine, licht,…) gemeten worden.

Domuz zone regeling

Speciaal voor werking met de warmtepomp is Domuz ontwikkeld. Door de zone regeling optie kan de temperatuur per ruimte ingesteld worden. Wanneer er een openhaard toegepast wordt in de woning zorgt de zone regeling ervoor dat, als de woonkamer al warm is, de rest van de woning door de warmtepomp verwarmd wordt.

 • Temperatuurregeling per ruimte
 • Energiebesparing door alleen te verwarmen waar dit nodig is

Climeleon

Fujitsu heeft als enige een geluiddempende cover, de Climeleon. Door toepassing van deze cover is het buitendeel van de warmtepomp weggewerkt zodat deze niet meer te zien én te horen is.

 •  Minimaal 7 dB geluidsreductie
 •  Wamtepomp is beschermd tegen invloeden van buitenaf
VOLG ONS OP
© GREEN IGLOO
Webdesign Come To Kate
Share This