WONINGRENOVATIE HAVERT.

WONINGRENOVATIE HAVERT

Type gebouw

Twee onder een kap woning

Bouwjaar

1993

Aannemer

Robert TJ Janssen

Installateur

Robert TJ Janssen en Jos Reinders Koel- en Aircotechniek

Project

Renovatie

Opdrachtgever

Robert TJ Janssen

Adviseur

Robert TJ Janssen

Zonoriëntatie voorgevel

Oost-gericht

Technieken

 • Lucht-water warmtepomp
  vloerverwarming in woonkamer, keuken, gang, toilet en badkamer
  Fujitsu AO*A24LALL + WS*A080DA
 • Lucht-lucht warmtepomp
  in slaapkamer 1&2 en kantoor/zolder
  Fujitsu AOYG 24LAT3 + (2x) ASYG09LUCA + (1x) AGYG14LVCA
 • Warmtepompboiler
  Sanistage DSW300+

Projectbeschrijving

Bij de renovatie van een twee onder een kap woning in Havert werden de installaties zo op elkaar afgestemd, dat ze elkaar perfect aanvullen en zo een hoog comfort garanderen voor de bewoners.

De lucht-water warmtepomp verwarmt het gehele huis via de vloerverwarming. Wanneer de buitentemperatuur onder 0˚C zakt, schakelt de lucht-lucht warmtepomp aan om de warmte te herverdelen. Hierdoor werken twee warmtepompsystemen samen om het huis efficiënt te verwarmen en zo het comfort te verhogen.

De lucht-water warmtepomp voorziet, middels een boiler, de bewoners van warm tapwater. Echter, in de zomer zorgt een warmtepompboiler voor de warmwatervoorziening.

Deze boiler met ingebouwde warmtepomp haalt de energie uit de buitenlucht om de woning te voorzien van sanitair warm water. Dit biedt een risicospreiding als extra voordeel. Als de lucht-water warmtepomp defect zou raken, garandeert de warmtepompboiler nog altijd een warme douche. Andersom geldt hetzelfde. Is de warmtepompboiler defect, dan zorgt de lucht-water warmtepomp voor warm tapwater, en blijft ook de verwarming via de vloerverwarming verzekerd.

De warmtepompsystemen van Fujitsu zorgen in deze woning voor een comfortabel binnenklimaat tijdens ieder seizoen, waarbij bewoners zich niet hoeven te storen aan warmte, tocht, kou, vocht en benauwdheid.

Bewoners aan het woord

“De oude olie gestookte installatie was in korte tijd aan vervanging toe, het gehele huis was voorzien van vloerverwarming en daardoor uitermate geschikt voor een lucht/water warmtepomp. Naast het verduurzamen van mijn installatie is het kostenbesparingsplaatje over meerdere jaren de doorslaggevende factor geweest. Als bonus is het comfort sterk toegenomen, zowel in de winter als de zomer.”

“De ombouw naar een all-electric verwarmingssysteem is omslachtiger dan het vernieuwen van de oude verwarmingsketel, maar levert zoveel meer comfort dat het de moeite en investering waard is. Wij kijken door de iets hogere aanschafkosten heen en ervaren vandaag het genot van een onverstoorde nachtrust door geen kou, warmte of te benauwdheid.”

“Het enige minpunt van deze installatie zijn de twee zichtbare buitenunits, maar het verhoogde comfort, vooral in de zomer, doet dit minpunt snel vergeten. Wij raden aan om de buiten-units wat verder weg te plaatsen, bijvoorbeeld op het dak van de garage of achter in de tuin”.

Fotogalerij

VOLG ONS OP
© GREEN IGLOO
Webdesign Come To Kate

Deel dit met uw netwerk!

Shares