NUL-OP-DE-METER WONING LUNTEREN.

Nul-op-de-meter woning Lunteren

Type gebouw

Vrijstaande woning

Bouwjaar

2016

Aannemer

Van den Brandhof, Lunteren

Installateur

Van Veldhuizen, Ede

Project

Nieuwbouw

Opdrachtgever

Van den Brandhof, Lunteren

Adviseur

Ingenieursbureau van der Kleij, Plushuis en Evanston Consulting

Architect

ABCV Architectuur

Technieken

  • Lucht-water warmtepomp Fujitsu Waterstage warmtepomp
  • Zonneboiler Sunstage
  • Ventilatie met warmteterugwinning (balansventilatie) Orcon HRC 300
  • PV-panelen (zonnepanelen)
  • Overige: Climeleon Wave geluidsdempende unit cover en Domuz zoneregeling

Projectbeschrijving

De enthousiaste bewoners hadden de vraag naar een eigen all-electric nieuwbouw woning met 10 jaar prestatiegarantie. Samen met een lokale aannemer en architect hebben ze een traditioneel ontwerp gemaakt dat voldoet aan de eisen van het bouwbesluit (EPC=0.4).

Om de woning te voorzien van een energiezuinig verwarmingssysteem is gekozen voor het all-electric concept van Green Igloo. Een lucht/water warmtepomp en een zonneboiler (500l), verwarmen, koelen en voorzien de woning van warm tapwater. De binnenunit van de warmtepomp en de buffertank staan in de geïsoleerde berging. De zonnepanelen liggen in het dak van het woonhuis en de zonnecollectoren op het dak van de berging.

 

Orcon en Thercon garanderen 10 jaar lang de probleemloze werking van de technische installatie. Met het nieuwe Enmosy energiemonitoringsysteem worden de prestaties van de woning 24/7 nauwkeurig gevolgd.

De Rabobank verstrekt aan de bewoners een extra Nul-op-de-Meter financiering van € 27.000,- op voorwaarde dat het ontwerp een EPC van 0 heeft, met aanvullend een opwekcapaciteit van tenminste 3.150 kWh per jaar aan duurzame energie.

Bewoners aan het woord

“Nicolaas van Everdingen van Plushuis heeft ons geadviseerd om het ontwerp aan te passen binnen de beperkte ruimte die er nog was. Door extra aandacht te besteden aan de isolatie, zonwering en nachtventilatie van de woning, verbetert de energiezuinigheid van het ontwerp aanzienlijk.”

“Voor het afgeven van een Energieprestatiegarantie van 10 jaar, zou een EPC berekening niet voldoende zijn. René de Brouwer van Evanston Consulting heeft geholpen om met het BENG2020 rekenmodel het ontwerp nauwkeurig door te rekenen. Hierdoor is de aannemer maximaal ondersteund bij het afgeven van de 10 jaar Prestatiegarantie.”

Fotogalerij

VOLG ONS OP
© GREEN IGLOO
Webdesign Come To Kate

Deel dit met uw netwerk!

Shares