Nieuws.
< TERUG

Om energie te besparen en de CO2-uitstoot terug te dringen, gaat de Nederlandse overheid de komende jaren stimuleren dat huizen en bedrijven minder met gas en meer met duurzame energie worden verwarmd. Het tijdperk van fossiele energie is namelijk voorbij: Nederland heeft, net als vele andere landen in de wereld, de doelstelling afgesproken om in 2050 CO2-arm te zijn.

Verwarmen en koken zonder gas wordt de standaard

Alle inwoners van Nederland krijgen de komende jaren met de transitie naar duurzame energie te maken. Zo zal verwarmen en koken zonder gas de standaard worden. We zullen ons op een andere manier vervoeren en het landschap zal door de komst van bijvoorbeeld zonne- en windmolenparken veranderen.

Voor een duurzaam Nederland in 2050 moeten we daarom over op duurzame manieren van verwarmen, douchen en koken. Nieuwbouwwoningen worden nu al opgeleverd zonder gasfornuis en cv-ketel. Negentig gemeenten en andere partijen, waaronder netbeheerder Stedin, willen nu ook dat bestaande woningen gasloos worden. Dat is volgens hen nodig om aan de doelstelling van het klimaatakkoord van Parijs te voldoen. Samen hebben ze een manifest ondertekend.

Duurzame oplossingen om woningen te verwarmen zonder gebruik van aardgas:

  • via een aansluiting op een warmtenet
  • met elektrische of gecombineerde oplossingen, ook wel ‘hybride’ oplossingen genoemd
  • of door aardgas te vervangen door duurzaam biogas

Voor de elektrische oplossing om een woning duurzaam te verwarmen heeft Green Igloo verschillende toepassingen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een lucht/water warmtepomp in combinatie met een balansventilatiesysteem en een energiezuinige boiler voor warm water.

Financiële ondersteuning van de overheid

Pak nu uw kans om te profiteren van de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Via deze subsidieregeling worden gebruikers, die zelf duurzame energie willen opwekken, financieel ondersteund. Met de ISDE subsidie kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van warmtepompen, warmtepompboilers en zonneboilers. Allemaal manieren om uw woning gasloos te verwarmen en te voorzien van warm water. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers.

De warmtepompen, warmtepompboilers en zonneboilers van Fujitsu, die worden toegepast in de Green Igloo oplossingen, vallen onder deze ISDE subsidie. Hierdoor is het voor particulieren en zakelijke gebruikers zeer rendabel om te investeren in een energiebesparende warmtepomp.  De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het soort zonneboiler, warmtepomp en de energieprestatie.

Bekijk hier de subsidiebedragen voor de aanschaf van Fujitsu warmtepompen. Wilt u meer weten over de ISDE subsidie? Kijk dan op de website van RVO Nederland.

VOLG ONS OP
© GREEN IGLOO
Webdesign Come To Kate
Share This

Deel dit met uw netwerk!

Shares