Media.

GREEN IGLOO IN DE PERS

Productlaunch Thercon & Orcon

Productlaunch Thercon & Orcon

Op 24 april organiseerden Thercon & Orcon op de eigen locatie in Veenendaal de Product Launch van Fujitsu. Het koudemiddel R32 was een belangrijk onderwerp; nieuwe Fujitsu warmtepompen die net het laag-GWP koudemiddel R32 kunnen worden gevuld. Ook de andere producten als VRF en balansventilatie passeerden de revue.

Lees het volledige artikel hier: Vakblad Warmtepompen juni 2018

Plushuis levert surplus aan energie op

Plushuis levert surplus aan energie op

In het voorjaar van 2017 leverde Plushuis het eerste Nul-op-de-meter nieuwbouwproject van Nederland op waarvoor een Nom-hypotheek verstrekt is. Het woonhuis in Lunteren is met 39 zonnepanelen, drie zonnecollectoren, Orcon balansventilatie met WTW en een Fujitsu lucht-water warmtepomp ruimschoots energiepositief (Epos), hetgeen betekent dat het huis energie óplevert!

Lees het volledige artikel hier: K&S magazine oktober 2017

Grondlegger Slimbouwen kiest voor Fujitsu warmtepomp in zijn eigen energieleverende woning

Grondlegger Slimbouwen kiest voor Fujitsu warmtepomp in zijn eigen energieleverende woning

Jos Lichtenberg, hoogleraar Productontwikkeling bij de Technische Universiteit Eindhoven, is de grondlegger van ‘Slimbouwen’, een concept waarbij installaties en casco als gescheiden systeemonderdelen op elkaar worden afgestemd. In zijn Brabantse nieuwbouwwoning heeft hij het concept zelf in de praktijk gebracht en daarbij gekozen voor een energiezuinige warmtepomp van Fujitsu.

Lees het volledige artikel hier: Warmtepompen Magazine

Betere ventilatie en lagere energiekosten

Betere ventilatie en lagere energiekosten

Hoofdpijn, benauwd, slecht slapen en een muffe lucht in huis? Het kunnen tekenen zijn dat uw huis niet goed geventileerd is. Een extra raam open brengt tocht naar binnen en is lang niet voldoende. Bij Orcon hebben ze ventilatiesystemen die uw huis een aangenaam klimaat geven en het tegelijkertijd voorziet van frisse lucht. Bovendien zijn ze zo zuinig in gebruik, dat u het direct merkt op de energierekening.

> LEES MEER

Green Igloo compacte brochure

Green Igloo compacte brochure

Is uw woning klaar voor de toekomst? Wist u dat het aardgas op raakt? En dat dit al binnen nu en 30 jaar is? Over 30 jaar pas denk u nu, dan hoef ik toch nog niks te doen? Maar stel u koopt een nieuwe woning of gaat uw bestaande woning renoveren. U laat het voorzien van een gasaansluiting en een CV-ketel, dan heeft u over 30 jaar een onverkoopbare woning. Green Igloo helpt u graag.

> LEES MEER

Green Igloo Brochure

Green Igloo Brochure

Een doordachte combinatie van goede isolatie, ventilatie met een minimaal warmteverlies plus een energiezuinige verwarming garandeert een hoog wooncomfort. Het binnenklimaat is dan constant en aangenaam. Ook dat draagt bij aan de gezondheid van de bewoner/gebruiker. Daarbij is er het voordeel van de lage energierekening. Dat alles is mogelijk met Green Igloo.

> LEES MEER

Installatie en Bouw september 2015

Installatie en Bouw september 2015

Onder het motto ‘creeren van een buitengewoon binnenklimaat in gebouwen, met gebruikmaking van hernieuwbare energie’ betekent Green Igloo een nieuwe instalatiestap in het energieneutrale bouwdenken. Drijvende kracht achter het concept is Madelon Voorhoeve, directeur van de Veenendaalse klimaatproductenfabrikant Orcon & Thercon.

> LEES MEER

Regelvisie, december 2014

Regelvisie, december 2014

De hedendaagse manier van bouwen gaat gepaard met een steeds sterkere behoefte aan ventilatie. Verse lucht is immers een basisvoorwaarde voor een gezond binnenklimaat. Waar ventilatoren vroeger echte energievreters waren, zijn de nieuwste oplossingen juist bijzonder energiezuinig.

> LEES MEER

Orcon uitgeroepen tot Onderneming van het jaar

Orcon uitgeroepen tot Onderneming van het jaar

Maandagavond 8 december vond het Business Event gemeente Veenendaal plaats in het Theater de Lampegiet. Na een gesprek en vertoning van de films van de genomineerden maakte juryvoorzitter Arnaud Wilod Versprille bekend dat Orcon bv, van Madelon Voorhoeve de winnaar was.

 

Duurzaam gebouwd, november 2014

Duurzaam gebouwd, november 2014

Verwarmen zonder gas of andere fossiele brandstoffen? Meer dan de helft minder CO2 uitstoten? Jaarlijks tot 40% op de energienota besparen? Een aangenaam binnenklimaat, zomer en winter? Green Igloo inspirator Madelon Voorhoeve verklaart het door Orcon en Thercon gelanceerde concept.

> LEES MEER

Warmtepompen, september 2014

Warmtepompen, september 2014

Madelon Voorhoeve, eigenaar en directeur van Orcon en Thereon, opende eerder dit jaar haar nieuwe bedrijfspand, dat als voorbeeldproject dient voor Green Igloo. Met dit concept is het volgens haar ‘haalbaar en betaalbaar’ om zowel in de woningbouw als utiliteit op energie-nul uit te komen.

> LEES MEER

Installatie & Bouw, augustus 2014

Installatie & Bouw, augustus 2014

Het nieuwe kantoorgebouw en magazijn van Orcon en Thereon in Veenendaal is ‘all electric’ en wordt geklimatiseerd volgens het Green lgloo-totaalconcept, een gasaansluiting ontbreekt. Het concept gaat uit van een ge’lntegreerde en betaalbare
totaaloplossing die volledig in het teken staat van duurzaamheid en comfort.

> LEES MEER

InstallateursZaken, mei 2014

InstallateursZaken, mei 2014

De zusterbedrijven Orcon en Thercon huizen niet alleen onder een dak, de productspecialismen van beide partners vullen elkaar ook naadloos aan. Thercon bv is exclusief importeur van het Japanse warmtepomp- en airconditioningmerk Fujitsu, Orcon ontwikkelt en produceert ventilatiesystemen.

> LEES MEER

Feestelijke open dag, 27 maart 2014

Feestelijke open dag, 27 maart 2014

Green Igloo opent de deuren! Het was een feestelijke opening en voorstelling van ons energiezuinig concept. Wij maakten van de gelegenheid gebruik om u een kijkje in de keuken te geven van ons moderne kantoorpand, dat geheel wordt geklimatiseerd en geventileerd volgens ons “Green Igloo” totaalconcept.

> BEKIJK DE VIDEO

Mag, januari 2014

Mag, januari 2014

Stel Madelon Voorhoeve een vraag over ventilatie of energiebesparing en binnen de kortste keren gaat het over productfamilies en Green lgloo-concepten. Maar in het energiezuinige pand van Orcon en Thereon in Veenendaal zijn ook andere ontwikkelingen gaande, zoals nieuwe mechanische ventilatiesystemen, ….

> LEES MEER

Persberichten

Er zijn geen actuele persberichten.

Perscontact

Hugo Garritsen
h.garritsen@orcon.nl
Tel. +31 (0)318 54 47 00

VOLG ONS OP
© GREEN IGLOO
Webdesign Come To Kate
Share This