Kennisplein / Subsidie.

Subsidie

Wat is de ISDE subsidie?

De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) is in 2016 ingevoerd om gebruikers, die zelf duurzame energie willen opwekken, financieel te ondersteunen. Met de ISDE subsidie ontvangt u een tegemoetkoming voor de aanschaf van warmtepompen, warmtepompboilers en zonneboilers.

Zo is er voor de aanschaf van een Fujitsu Waterstage warmtepomp minimaal € 2.300,- subsidie beschikbaar en voor een Sanistage warmtepompboiler € 1.000,-. De subsidieregeling is geldig voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers.

Wilt u meer weten over de ISDE subsidie? Kijk dan op de website van RVO Nederland.

Wat houden de duurzame leningen in?

Om te kunnen investeren in duurzame klimaatoplossingen kan de huiseigenaar een duurzame lening afsluiten. Deze wordt vanuit het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVN) uitgegeven. Hier kan tegen een zeer laag tarief tot € 25.000,- geleend worden met een looptijd van 15 jaar. Met deze lening is het mogelijk om een energieneutrale woning te creëren.

Wat betekent STEP?

De Stimuleringsregeling Energieprestatie Huursector (STEP) biedt verhuurders, bijvoorbeeld een woningcorporatie, financiële ondersteuning om het energielabel van zijn huurwoningen te verbeteren. De stimuleringsregeling komt voort uit het Nationaal  Energieakkoord.

VOLG ONS OP
© GREEN IGLOO
Webdesign Come To Kate
Share This