Green Igloo.

Green Igloo biedt duurzame en efficiënte totaaloplossingen voor nieuwbouw, renovatie en herbestemming met een comfortabel binnenklimaat op basis van hernieuwbare energie.

We voorzien woningen en gebouwen van een geïntegreerde totaaloplossing, waarmee de positieve eigenschappen van een iglo worden geaccentueerd. Goede isolatie, kierdichtheid  en – misschien nog wel het belangrijkste – een iglo wordt duurzaam verwarmd, gekoeld en geventileerd.

Team

Green Igloo wordt gedragen door de overtuiging, het enthousiasme en de expertise van onze Thercon en Orcon medewerkers. Bij de afdeling concepten kunt u terecht voor informatie en advies m.b.t. de uitwerking van uw project.

“There is no planet B”

Totaalaanpak

Er komt best veel kijken bij de realisatie van een energieneutraal project. Er zijn de verschillende bouwstenen zoals de isolatie, maar ook het verwarmingssysteem op basis van hernieuwbare energie. Daarnaast zijn heel wat partijen betrokken: de aannemer, de installatiebedrijven, de adviseur, de architect, enz. Green Igloo biedt een totaalpakket en verlicht zo de zorgen en het werk voor alle partijen. Onze specialisten dragen zorg voor het totale duurzaamheidsaspect van uw project.

Advies en calculatie

Design van de totaaloplossing

Opleiden van de installateur

Monitoren van uw energieverbruik en –balans

Afleveren van klimaatgaranties

Uitgangspunt

100electricEen Green Igloo woning of gebouw is bijna of volledig energieneutraal, heeft geen gasaansluiting en is 100% electric en hernieuwbaar. De CO2-uitsoot is quasi nul. Ventilatie, koeling en verwarming worden geregeld naar behoefte. 

Door het binnenklimaat in zijn geheel te benaderen, kunnen wij de hoogste comfortgaranties bieden met de kleinste ecologische voetafdruk.

Investeer in duurzaam

Een woning of bedrijfspand gaat gemiddeld honderd jaar mee. De beschikbaarheid van fossiele brandstoffen is niet eens zo lang gegarandeerd.  Daarom is het van groot belang nú te kiezen voor hernieuwbare energie zoals zonne-energie en windenergie. Door gebouwen vandaag ‘all-electric’ te voorzien van verwarming, warm tapwater en ventilatie bespaart u op energiekosten en is uw woning of pand ‘future proof’.

Actief besparen is de toekomst

Een doordachte combinatie van een goede isolatie, ventilatie met een minimaal warmteverlies en een energiezuinige verwarming garandeert een comfortabel binnenklimaat met een minimaal energieverbruik en lage CO2-uitstoot.

Volgens de richtlijn EPBD moeten alle nieuwe gebouwen vanaf 31 december 2020 ‘bijna’ energieneutraal zijn. Voor nieuwe overheidsgebouwen geldt dat vanwege hun voorbeeldfunctie al vanaf eind 2018. De keuze van de juiste klimaatinstallatie is cruciaal voor de energienorm.

Green Igloo energetica

Onze overtuiging en oplossingen zijn gesteund op de 4 pijlers van de Green Igloo energetica:

Een goede isolatie en kierdichtheid is een eerste vereiste om de warmte (of koelte) binnen te houden.

Na isolatie komt ventilatie. Bij een goede kierdichting kan er zonder mechanisch ventilatiesysteem niet efficiënt voldoende verse lucht toegevoerd worden.

Kies voor een laag-temperatuur (LT) afgiftesysteem, zoals vloerverwarming of dynamische convectoren. Hoe lager de benodigde watertemperaturen voor een aangenaam binnenklimaat, hoe minder energie je nodig hebt.
Verwarm met hernieuwbare energie, zoals een lucht-water warmtepomp en groene stroom.

De beperkte elektriciteit die nodig is voor een comfortabel binnenklimaat, is eenvoudig uit hernieuwbare bronnen zoals pv-panelen te halen. Een woning of pand kan hierdoor energieneutraal of zelfs energieleverend gemaakt worden.

VOLG ONS OP
© GREEN IGLOO
Webdesign Come To Kate
Share This