Blog.
< TERUG

Afgelopen periode lijkt het telkens weer raak te zijn als het gaat om negatieve berichtgeving rondom warmtepompen. Verduurzaming en #vangaslos met behulp van een warmtepomp zou niet alleen tienduizenden euro’s kosten (uiteraard niet waar) maar bovenal grote geluidsklachten veroorzaken voor alle omwonenden.

Laten we het echter bij de feiten houden en niet gelijk alles geloven wat geschreven wordt door de media. Inmiddels zijn er meer dan 220.000 warmtepompen geplaatst in Nederland, als er echt een constructief probleem was dan waren er veel meer voorbeelden van probleemgevallen. En niet slechts de twee a drie zelfde voorbeelden die telkens worden uitgelicht. Natuurlijk is elk probleem er één te veel, maar laten we het niet groter maken dan het is.

Juiste advies

Nog kwalijker is echter dat het hierbij vaak om buitengewone situaties gaat, situaties waarbij er een onjuist advies is afgegeven, of gewerkt wordt met producten die niet geschikt zijn. Hierdoor ontstaan er dus geluidsproblemen, maar deze zijn liggen niet aan het product an sich. Als project consultant bij GreenIgloo hebben we dagelijks te maken met geluid i.c.m. warmtepomp buitenunits en we komen altijd tot een correcte oplossing.

Het begint al met de selectie van de warmtepomp, selecteer de warmtepomp die het warmteverlies(warmte verlies berekening) aan kan. Hierdoor zijn de bewoners verzekerd van een pomp met voldoende capaciteit en gelijk van een ‘normale’ energie rekening. Omdat er dan geen gebruik gemaakt wordt van het oh zo bekende back-up element…

Indien het vermogen van dit element wordt meegerekend bij het gevraagde vermogen kies je dus altijd een pomp met een te krappe capaciteit, met als gevolg dat de pomp sneller op toert en dus het geluid direct toeneemt. Een warmtepomp met een te grote capaciteit is ook niet wenselijk, aangezien de pomp dan gaat pendelen en dat vindt de compressor niet heel fijn.

Dus in het kort, om problemen met geluid te voorkomen;

1. zorg voor de juiste pomp met de goede capaciteit voor de woning.

2. let op de plaatsing van de buitenunit en de richting die de ventilator op blaast.

3. Pas de Climeleon fluister kast toe, dit product reduceert het geluid met maximaal 7db!

Onthoudt bovenal dat er geen one-size-fits-all aanpak is als het aankomt op het plaatsen van een warmtepompinstallatie. Gedegen advies en kwalitatieve producten zorgen echter voor een comfortabel en goed werkend systeem zonder overlast voor bewoner of omgeving.

WeCare

Daarnaast hebben wij voor de installateur een aantal installatierichtlijnen opgesteld en samengevoegd in een concept dat wij WeCare noemen. Dit is een handig document met alle tips en tricks op het gebied van warmtepompinstallatie. Interesse? Bel, mail of stuur een berichtje.

Tevens bieden we trainingen om je warmtepomp kennis te vergroten ( zie Thercon Trainingen) en kunnen wij, indien er gebruik gemaakt wordt van de Fujitsu warmtepomp en volledige inbedrijfsstelling regelen. Dit doen we samen met de installateur, zodat de instellingen voldoen aan de eisen van de gebruiker.

En om helemaal zeker te zijn dat de buitenunit geen overlast veroorzaakt, is er natuurlijk onze Climeleon, fluisterkast. Deze unit zorgt ervoor dat geluid van de buitenunit daalt met 7dB! En het ziet er natuurlijk een stuk fraaier uit. Weten of de Climeleon ook past op uw buitenunit, zie Climeleon configurator

 

VOLG ONS OP
© GREEN IGLOO
Webdesign Come To Kate
Share This

Deel dit met uw netwerk!

Shares