Blog.
< TERUG

Wanneer we het hebben over de wereld (of op kleinere schaal) willen verbeteren en verduurzamen wordt er al snel geroepen dat verandering bij jezelf begint. Maar soms is er eerst iemand nodig die de weg voor je vrij maakt, of je op z’n minst inspireert een volgende stap te zetten.

Een project wat ons de laatste tijd enorm heeft geïnspireerd is het Clean2Antartica project. Een initiatief van twee “gewone” burgers dat inmiddels tal van mensen in beweging weet te krijgen om plastic gebruik terug te dringen.

 

Wat is Clean2Antartica?
Edwin en Liesbeth  waren aan het koken toen ze de zoveelste plastic verpakking weggooiden. Het was de druppel die de emmer deed overlopen. Ze keerden hun afvalbak om en hun manier van denken. Hoezo is plastic waardeloos? Waarom geven we de overheid of de supermarkt de schuld?

Om dit probleem onder de aandacht te brengen besloten ze een actie op poten te zetten op een manier waar niemand er meer omheen kon: met een wagen, gemaakt van plasticafval, naar de Zuidpool reizen. Maar hoe kom je van de keukentafel naar Antarctica? Door gewoon te beginnen, te vallen en weer op te staan.

Men zei dat het onmogelijk was, dat plastic afval niet goed genoeg zijn en de wagen niet zou werken. Maar nu is het zover. Liesbeth en Edwin zijn aan hun tocht begonnen. Niet om een record te breken, maar om ons te inspireren tot actie voor een betere wereld.

 

Waarom wij dit project sponsoren
Clean2Antartica is inmiddels volop bezig met hun tocht naar de Zuidpool, en dat gaat niet zonder slag of stoot! Zo kwamen ze vast te zitten in levensgevaarlijk gebied door onverwacht slecht weer.

Als sponsor volgen wij hun avonturen natuurlijk op de voet maar waarom zijn wij als Green Igloo (powered by Orcon en Thercon) zo betrokken bij dit project? Directrice Madelon Voorhoeve legt uit:

“Met onze warmtepompen en ventilatie systemen zetten we al volop in op 100% electric, ofwel Zero Emissie. Maar op Zero Waste hebben we nog wel wat inhaalslagen te maken. Denk aan transportkosten, afval, productieproces, ons eigen gedrag etc.

En dat valt niet mee! Er zijn altijd redenen te bedenken waarom het niet kan, of waarom we het niet doen. Ik denk dat wij ons daar allemaal wel in herkennen. Hierom willen wij aansluiting hebben bij nieuwe projecten en initiatieven op het gebied van circulariteit, om zo steeds meer handen en voeten te kunnen geven aan onze eigen interne zero waste transitie.

Clean2Antartica maar bijvoorbeeld ook de Circulair Challenge van de Rabobank helpen ons in dit denk- en ontwikkel proces. Daarom vinden wij het belangrijk zo betrokken te zijn bij dit soort initiatieven.

Want je bent morgen niet zomaar circulair, daar moet je voor ondernemen, ontwikkelen, doorgaan en blijven proberen. Net zo lang tot dat je iets goeds in handen hebt!”

 

Verander jij mee?

Raak jij inmiddels ook geïnspireerd om meer te doen met circulair leven, leren, en ondernemen? Dan zijn er tal van kleine én grote acties die je kunt ondernemen. Wij staan in elk geval klaar om u te begeleiden bij het verduurzamen van uw woning(en) op onze missie naar een volledig circulaire economie, met Zero Emissie, en Zero Waste!

En wil je op de hoogte blijven van de reis die Clean2Antartica maakt? Volg ze dan via hun website of social media.

VOLG ONS OP
© GREEN IGLOO
Webdesign Come To Kate
Share This

Deel dit met uw netwerk!

Shares