Blog.
< TERUG

Vieze lucht is beschikbaar voor ongeveer de helft van alle Nederlanders! Ook onze kinderen mogen hier gratis van mee genieten. In veel scholen is de luchtkwaliteit beneden alle pijl en als de kindjes
’s avonds naar bed gaan liggen ze vervolgens in een slaapkamer waar de luchtkwaliteit ook te wensen over laat.

Onze visie is dan ook: “Een gezond en comfortabel binnenklimaat in alle gebouwen, op basis van hernieuwbare energie”.

Laten we eens inzoomen op gezondheid en comfort, dit zijn twee zaken die te vaak vergeten worden. Helaas is dit niet mijn mening, maar de uitkomst van vele onafhankelijke onderzoeken. Neem nu het Monicair onderzoek, hieruit blijkt dat de gemiddelde slaapkamer in Nederland slecht is geventileerd.

Dit houdt in dat de luchtkwaliteit erg slecht is en dat we hier hoofdpijn, vermoeidheid en andere zaken vSfeerbeeld happy familyan kunnen krijgen. Dit is precies het tegenovergestelde van wat we verwachten van ons nachtelijke rustmoment.

Laten we er met z’n allen voor zorgen dat we dit niet meer accepteren en dat dit dus beter wordt. In ieder geval voor de projecten waar we mee bezig zijn. Dus als je bent betrokken bij een nieuwbouw of renovatie klus: Maak mensen attent op het belang van goede ventilatie in de woning. Dan is het een kwestie van tijd dat al onze slaapkamers wel goed geventileerd zijn. Het met z’n allen wijzen naar de overheid heeft geen zin, we hebben zelf een verantwoordelijkheid te nemen!

Een gezonde woning kan ook prima heel erg duurzaam zijn. Laten we gezondheid als basis nemen en dit invullen op een duurzame manier. En houd ook hierbij het comfort in de gaten. Als een woning niet comfortabel is, gaan mensen zelf ingrijpen. Als het een week lang -10 graden buiten is, moet het binnen gewoon lekker 21 graden zijn. En dit zonder hulpenergie!

Dit is ook makkelijk mogelijk als we met zijn allen goed nadenken over het totaal concept. Versterk elkaar en zoek verbinding, in plaats van alles voor jezelf te houden. Je moet er toch niet aan denken dat je betrokken bent geweest bij een project waarbij de luchtkwaliteit in de woning slecht is en de bewoners een elektrisch kacheltje halen bij de bouwmarkt als het een keer vriest.

 

VOLG ONS OP
© GREEN IGLOO
Webdesign Come To Kate
Share This

Deel dit met uw netwerk!

Shares