Blog.
< TERUG

Hoe groot is de kans dat uw kind in een leslokaal zit waarbij de luchtkwaliteit zo slecht is dat er serieuze klachten kunnen ontstaan? Volgens cijfers van het RIVM is in 80 á 88% van de leslokalen de luchtkwaliteit onder de maat.

Vaak horen we dat dit komt omdat er niet genoeg geld beschikbaar is om een goede ventilatie installatie te realiseren. Laatst verscheen er een artikel waarin stond dat er 71 miljoen is geïnvesteerd in nieuwe ventilatiesystemen op scholen, maar dat de lokalen nog steeds bedompt zijn. Als er geld beschikbaar is, is de kans dat het mis gaat blijkbaar nog steeds erg groot.

Zitten we als branche te slapen?

Hoe kan het toch dat we dit als totale branche accepteren? Hoe kan het toch dat we met z’n allen weten dat de luchtkwaliteit op scholen ronduit slecht is, maar dat we er niks aan doen? Hoe kan het toch dat er 71 miljoen is geïnvesteerd en dat de lokalen nog steeds muf zijn? Hoe kant dat toch?

Leren van het verledenschool

De bouw trekt langzaam weer aan en de techniek ontwikkelt zich door. Laten we er voor zorgen dat we blijven innoveren, maar dat we ook gaan communiceren. Het is niet meer te accepteren dat er scholen worden gebouwd en/of gerenoveerd met ongezonde klaslokalen.

Laten we afspreken dat we elkaar vanaf nu verantwoordelijk houden voor de geleverde prestatie en dat alleen het beste goed genoeg is. Goede reclame voor uw bedrijf en een comfortabel leslokaal voor onze kids! We hebben geen andere keuze, anders blijft schoolventilatie een zaakje dat stinkt. Letterlijk en figuurlijk.

Hoe moet het dan wel?

Wilt u weten hoe een gezond binnenklimaat in scholen wordt gecreëerd? Klik dan hier!

VOLG ONS OP
© GREEN IGLOO
Webdesign Come To Kate
Share This

Deel dit met uw netwerk!

Shares