Agenda.
< TERUG

Hoe beperkt u in uw bedrijfspand het energieverlies tot een minimum? En hoe houdt u tegelijk het comfort maximaal? En wat zijn de mogelijkheden van domotica? Op deze vragen (en nog veel meer) krijgen de genodigde Veenendaalse ondernemers, aangesloten bij de Bedrijven Kring Veenendaal en Ondernemend Veenendaal, de praktijkantwoorden tijdens hetbedrijfsbezoek bij Orcon en Thercon. Directeur Madelon Voorhoeve laat zien welke voorzieningen er allemaal mogelijk zijn. Ze vertelt ook alles over het label Green Igloo, dat aantoont dat het zowel in de woningbouw als utiliteitsbouw ‘haalbaar en betaalbaar’ is om comfortabel op energie-nul uit te komen zonder gebruik van fossiele brandstoffen.

Waar Green Igloo duurzame en efficiënte klimaatoplossingen voor nieuwbouw en renovatie biedt om de CO2-uitstoot te verminderen, vraagt wetenschapspionier Edwin ter Velde aandacht voor het wereldwijde afvalprobleem. Als gastspreker vertelt hij over zijn aanstaande expeditie Clean2Antarctica, waar hij met gerecycled plastic een solar voyager voor bouwt. Edwin is een gepassioneerde ondernemer die vecht voor een betere wereld. Deze ingenieur wordt gedreven door innovatie en wetenschap, de basis onder het door hem opgerichte en succesvolle Zero Waste Center. Hij is optimistisch, nieuwsgierig en altijd bereid om zelf met ‘de poten in de klei’ te staan. Hij is ervan overtuigd dat voor elk probleem een oplossing bestaat. Met omdenken wist hij bestaande, schone technologieën op een verrassende wijze samen te brengen in de revolutionaire Solar Voyager.

Na de presentatie van Edwin krijgen de deelnemers in groepen een rondleiding door Orcon en Thercon. Aansluitend is er een fingerfood buffet en alle gelegenheid tot netwerken.

Programma
15.30 uur Ontvangst gasten
16.00 uur Opening door Bedrijven Kring Veenendaal
16.10 uur Presentatie Green Igloo
16.45 uur Presentatie Expeditie Clean2Antarctica
17.30 uur Rondleiding Orcon en Thercon
18.00 uur Fingerfood buffet en gelegenheid tot netwerken
19.45 uur Einde bijeenkomst

De toegang is gratis maar aanmelden (vóór vrijdag 15 september 12.00 uur) is verplicht. Bent u niet aangesloten bij de BKV Bedrijvenkring of Ondernemend Veenendaal, maar wilt u zich toch aanmelden? Dan kan dat via info@orcon.nl. We willen geen voedsel verspillen uiteraard, dus als u zich aangemeld heeft maar alsnog verhinderd bent, geef dit dan zo spoedig mogelijk door via info@orcon.nl.

E-mobility parking
Rijdt u elektrisch? Dan kunt u terecht op de speciale e-Mobility parking. Stuur hiervoor een mail naar Femke Ferwerda: f.ferwerda@orcon.nl dan wordt uw plek gereserveerd!

Madelon Voorhoeve, Directeur/Eigenaar Orcon en Thercon, initiator van Green Igloo, clean climate solutions
Als

  • winnaar van de MVO-prijs 2017,
  • betrokkene bij het Duurzaam Ondernemen Event 2016,
  • organisator van het ‘Zero Waste & Zero Emmission’-congres 2015 (Ede) en
  • winnaar van de MKB-award in 2014, door de jury geroemd als “kartrekker voor verduurzaming van gebouwen met aandacht voor het leefklimaat binnen de gemeente Veenendaal”,

is Madelon Voorhoeve inmiddels voor velen een bekend gezicht. Sociale betrokkenheid’, ‘duurzaam denken en handelen’, én ‘kennis deling’ zijn dan ook centrale begrippen waarmee zij invulling geeft aan haar eigen ondernemerschap binnen Orcon en Thercon, twee zusterbedrijven gespecialiseerd in klimaatproducten. Zo ontwikkelde zij, in samenspraak met experts en eigen werknemers, het label ‘Green Igloo’. Green Igloo combineert klimaatproducten voor ventilatie, verwarming, koeling en/of warmtapwater tot één all-electric systeem en toont aan dat het zowel in de woningbouw als utiliteitsbouw ‘haalbaar en betaalbaar’ is om comfortabel op energie-nul uit te komen zonder gebruik van fossiele brandstoffen. Dit sluit aan bij haar zienswijze dat er volgens het principe van ‘think global, act local´ moet worden gehandeld: de grote klimaatproblemen kunnen alleen worden opgelost als lokaal de juiste, duurzame keuzes worden gemaakt, onder andere bij de investering in klimaatsystemen voor woningen en gebouwen.

Energieneutraal kantoorgebouw
Het kantoorpand van Orcon en Thercon, gevestigd aan de Landjuweel 25 in Veenendaal is een perfect voorbeeld van een modern energiezuinig kantoorgebouw en wordt geklimatiseerd en geventileerd volgens het Green Igloo totaalconcept. Dat uitgaat van een geïntegreerde totaaloplossing die volledig in het teken staat van duurzaamheid en comfort. Het pand heeft een dikke isolatieschil en wordt verwarmd, gekoeld en geventileerd met een FUJITSU Airstage lucht/lucht warmte-pompsysteem in combinatie met een ventilatiesysteem van ORCON. Het magazijn wordt met een minimum verbruik op een aangename temperatuur gehouden met behulp van een Waterstage lucht/water warmtepomp in combinatie met vloerverwarming. De meeste ruimtes zijn voorzien van kanaalinbouw AircoHeaters met Comodair luchtverdeelroosters. Op het dak zorgen 120 PV-panelen voor het opwekken van de benodigde energie voor eigen gebruik (verwarming, ventilatie en verlichting), maar ook voor het opladen van elektrische auto’s. Samen zorgen de zonnepanelen op het dak voor zo’n 25.000 kilowatt uur aan energie. De EPG voor dit pand is 0.57 zonder PV-panelen en 0.30 met PV-panelen! Via de Energie Monitor op greenigloo.nl kan men het energieverbruik op de voet volgen. Indien noodzakelijk worden er extra PV-panelen bijgeplaatst om 100% energie-neutraal te halen.

Energieverlies wordt tot een absoluut minimum beperkt, terwijl het comfort maximaal blijft. Zo’n gezond en aangenaam binnenklimaat komt uiteraard ook het werkplezier, de productiviteit en de continuïteit ten goede.

Wie een rondleiding door het gebouw volgt, krijgt een goede indruk van de visie van het bedrijf: een toekomst waarin domotica een steeds grotere rol gaat spelen en gebruikers met een minimaal energieverbruik toch een maximaal comfort ervaren.

VOLG ONS OP
© GREEN IGLOO
Webdesign Come To Kate

Deel dit met uw netwerk!

Shares